Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации Контакт-центар: (02) 15 050 obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ-поддршка Контакт-центар: (02) 15 050 obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

Системски информации

02.11.2020

Известување за привремен прекин на електронски услуги

Почитувани клиенти, 

 

Ве известуваме дека заради надградба на мрежната опрема, во периодот од 02.11.2020 до 05.11.2020 во 23:00ч. ќе има прекин на електронските услуги на Охридска банка АД Скопје, вклучително и на банкоматите, не подолг од еден час. 

 

Ви благодариме на разбирањето.

 

Со почит,

Охридска банка

30.10.2020

Известување за локација на банкомати

Почитувани клиенти, 

 

Ве известуваме дека повторно ви се достапни услугите на банкомат на Охридска банка во рамки на супермаркетот Рамстор во Горно Лисиче (Февруарски поход 46).

Дополнително, известуваме дека банкоматот на Охридска банка АД Скопје на Меѓународниот аеродром Скопје е отстранет. На Меѓународниот аеродром Скопје можете да го користите банкоматот на Шпаркасе Банка Македонија од каде што повлекувањето средства со дебитна картичка е без провизија, како и на сите банкомати на Охридска банка и Шпаркасе Банка Македонија во целата држава.


Со почит,
Охридска банка

22.10.2020

Известување за неработен ден - 23 октомври 2020 година

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека согласно Законот за празниците на Македонија, 23 октомври (петок),  2020 година, е неработен ден поради што експозитурите на Охридска банка АД Скопје нема да работат.

Дополнително на располагање Ви стојат мрежата на банкомати, мобилното и електронското банкарство, како и ПОС-терминалите на Банката.

Со почит,

Охридска банка АД Скопје

18.10.2020

Известување за привремен прекин на електронски услуги на 18.10.2020

Почитувани клиенти, 

Ве известуваме дека заради техничко одржување на системот, во недела (18.10.2020) меѓу 01:00ч. - 03:00ч. ќе има привремен прекин во електронските услуги на Банката. 

Со почит,
Охридска банка АД Скопје

09.10.2020

Известување за неработен ден - 12 октомври 2020

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека согласно Законот за празниците на Македонија, 12 октомври (понеделник),  2020 година, е неработен ден поради што експозитурите на Охридска банка АД Скопје нема да работат. 

Дополнително на располагање Ви стојат мрежата на банкомати, мобилното и електронското банкарство, како и ПОС-терминалите на Банката.

Со почит,

Охридска банка АД Скопје

02.10.2020

Известување за привремен прекин на услуги на банкомат

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека заради редовно техничко одржување на системот, банкоматот во рамки на експозитурата во Централа Скопје и Минимаркет Охрид ќе има прекин на услугите во периодот 14:00Ч. – 18:00ч. на 3 октомври (сабота), 2020.

Ви благодариме на разбирањето.

Со почит,

Охридска банка АД Скопје

10.09.2020

Аплицирај за Визарата!

Аплицирај за Визарата и учествувај во наградната игра! 

Дознај повеќе

05.09.2020

Известување за неработен ден - 8 септември 2020 година

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека согласно Законот за празниците на Република Македонија, 8 септември (вторник),  2020 година е неработен ден поради што експозитурите на Охридска банка АД Скопје нема да работат.

Дополнително на располагање Ви стојат мрежата на банкомати, мобилното и електронското банкарство, како и ПОС-терминалите на Банката.

Со почит,

Охридска банка АД Скопје

26.08.2020

Известување за неработен ден - 28 август 2020 година

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека согласно Законот за празниците на Република Македонија, 28 август (петок),  2020 година е неработен ден поради што експозитурите на Охридска банка АД Скопје нема да работат.

Дополнително на располагање Ви стојат мрежата на банкомати, мобилното и електронското банкарство, како и ПОС-терминалите на Банката.

Со почит,

Охридска банка АД Скопје

14.08.2020

Промена на каматни стапки за кредити од вонредни во редовни

Почитувани клиенти,

 

 Ве известуваме дека согласно Уредбата од НБРСМ за примена на Законот за Облигациони односи, вонредната состојба заврши на 30 јуни 2020.

 

Согласно завршувањето на вонредната состојба, направена е промена на каматните стапки и истите се променети од вонредни во редовни. Почнувајќи од ратата за месец јули (која доспеа на 1 август 2020), ги враќаме во сила редовните каматни услови, по кои понатаму ќе се врши отплата на ратите од кредитите, согласно потпишаните Договори за кредит.

 

 За подетални информации, можете да се обратите во Вашата матична експозитура или во Контакт Центарот на Банката на телефон 02/15-050.

 

 

Со почит,

Охридска банка

 
61 
Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации (02)15 050 Контакт центар obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ поддршка (02)15 050 Контакт центар obsgnetsupport@ob.com.mk
Види ги сите локации во Македонија Мапа
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми: