Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации Контакт-центар: (02) 15 050 obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ-поддршка Контакт-центар: (02) 15 050 obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

Новости

Соопштенија за јавност

Стабилно и долгорочно планирање со збогатената кредитна понуда на Охридска банка за физички лица

Новата и збогатена понуда на кеш кредити им излегува во пресрет на клиентите кои имаат потреба од стабилна банкарска понуда за остварување на идеи и планови на долг рок. ...

 

Охридска банка станува дел од Шпаркасе групацијата

Објавени првите бенефити за клиентите на Охридска Банка и Шпаркасе Банка Македонија. ...

 

Системски информации

20.11.2019

Актуелна понуда: Промотивни услови на кредитите до крајот на годината!

Почитувани, 

Во моментот имаме активни промотивни услови на кредитите до крајот на годината. Дознајте повеќе на линковите подолу:

 

06.11.2019

ВАЖНО: Лажна Фејсбук страница се обидува да извлече лични податоци

Почитувани,

Во текот на вчерашниот ден се појави Фејсбук страница која го злоупотребува името на Охридска банка АД Скопје и која преку лажна наградна игра собира лични податоци.

 

Охридска банка АД Скопје нема никаква поврзаност со оваа лажна Фејсбук страница. Ве известуваме дека официјалните комуникациски канали и податоци за Банката се објавени на корпоративниот веб-сајт www.ohridskabanka.mk 

Официјалната Фејсбук страница на Охридска банка АД Скопје е достапна на овој линк

 

Апелираме до целата јавност да биде исклучително внимателна со своите лични податоци имајќи ја предвид сериозноста од злоупотреба на овие податоци од трети лица.

 

Охридска банка веќе ја пријави оваа злоупотреба во Фејсбук и ќе преземе понатамошни чекори за расчистување на овој случај во надлежните институции.

 

Благодарност до сите клиенти кои го пријавија овој случај во Банката.

Со почит,
Охридска банка АД Скопје

04.11.2019

ИЗВРШЕНА ПРОМЕНА НА СОПСТВЕНОСТА НА ОХРИДСКА БАНКА АД СКОПЈЕ

По утврдување на успешноста на понудата за преземање на акции издадени од Охридска банка АД Скопје од страна на Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ, денес беше извршена и промена на сопственоста на Охридска банка АД Скопје.

Имено, Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ ( Steiermärkische Bank und Sparkassen AG) друштво организирано согласно австриското право, со седиште на Sparkassenplatz 4, 8010 Грац, Австрија, се стекна со 472.839 акции и 91,5733% од гласачките права.

Сосиете Женерал Групацијата, друштво организирано според француско право, со седиште на 29 boulevard Haussmann, 75009 Париз, Франција, ги продаде сите 384.844 акции издадени од Охридска банка АД Скопје и со тоа своето учество во акционерскиот капитал во банката го сведе на 0 акции.

Охридска банка АД Скопје останува стабилен чинител во банкарскиот сектор, партнер на македонската економија, поддржувач на бизнисите, банка посветена на сите свои клиенти и вработени и банка ориентирана кон заедницата.

Деталите за преземањето на Охридска банка АД Скопје од страна на Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ, како и идните планови на Банката ќе и бидат официјално презентирани на јавноста на 8 ноември 2019 година.

30.10.2019

Известување за прекин на услугата Осигурување на платежни картички

Би сакале да ве информираме дека согласно Одлука на Банката,  услугата Осигурување на картички (InCards програма) ќе биде отстранета од понудата на Охридска банка АД Скопје почнувајќи од 01 јануари 2020 година.

Услугата Осигурување на картички кај платежните картички беше воведена на 1 Февруари 2015 година, во соработка со локалниот осигурител Винер – Виена Иншуранс Груп.

Сите платежни картички кои ги нуди Банката беа опфатени со оваа програма (освен Маестро картичките). Картичките ќе бидат осигурани заклучно со 31.12.2019 година, согласно условите предвидени во Полисата за осигурување, по што престанува да важи услугата Осигурување на картички за сите осигуреници (сите корисници на основна/дополнителни картички).

Охридска банка АД Скопје континуирано работи на унапредување на производите и во идниот период останува посветена на подобрување и воведување на нови функционалности и бенефиции, за што дополнително ќе бидете известени.

Општествена одговорност, награди и признанија

Награда за Најдобра банка во Македонија за 2019

Публикацијата на Светска банка, позната како Глобал Фајненс магазин, четврта година по ред ја прогласи Охридска банка Сосиете Женерал за Најдобра банка во Македонија. ...

 

ОБСГ Клуб на таленти

Охридска банка Сосиете Женерал формира Клуб на таленти, наменет за сите млади таленти и потенцијали во различни области ...

 
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:
Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации (02)15 050 Контакт центар obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ поддршка (02)15 050 Контакт центар obsgnetsupport@ob.com.mk
Види ги сите локации во Македонија Мапа